ДП "Завод імені Малишева" вперше за довгий час набирає робітників. Про це 16 березня на ток-шоу "Коло запитань" у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" розповів генеральний директор підприємства Микола Бєлов.

За його словами, в останні дні завод прийняв на роботу близько 100 нових співробітників, з них половина - робочих спеціальностей (верстатники, збирачі), половина - інженери. Усього підприємство планує набрати близько тисячі робітників, окрім того, заводу все ще потрібні інженери. М.Бєлов зазначив, що в радянські часи на заводі працювало 35 тис. співробітників, зараз - 4 тис.

"На жаль, 20 років "вимивання" людей робочих спеціальностей з виробництва не пройшли дарма, і зараз досить складно знайти нових фахівців", - заявив М.Бєлов.

За його словами, набір нових співробітників пов'язаний з новими контрактами, які виконує завод.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева виконує контракт на постачання бронетранспортерів до Іраку. Крім того, цього року завод почне виконувати трирічний контракт на постачання до Таїланду партії танків "Оплот". Також виконується контракт на постачання Збройним силам Україна танків "Булат".

Основні напрямки виробництва ДП "Завод ім.Малишева": важка бронетехніка (бойова машина "Оплот", БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, ​​Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР "Дозор-Б", модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки.