Перший потяг "Hyundai" південнокорейського виробництва сьогодні, 16 березня, прибув до Харкова, на Південну залізницю. Це перший з двох поїздів "Hyundai", які були морем доставлені з Південної Кореї і прибули в Одеський порт 11 березня. Як повідомив кореспондент "SQ", новий електропоїзд транспортував до місця призначення тепловоз. У складі - 9 вагонів.

Також до Харкова прибули два корейських фахівця, які допоможуть харків'янам у проведенні пуско-налагоджувальних робіт та підготовки поїзда до випробувань. Як повідомили в прес-службі Південної залізниці, для цього електропоїзд "Hyundai" відправлять на вагонну дільницю № 1 ст. "Харків-Сортувальний".

За даними прес-служби, наступного тижня очікується прибуття до Харкова першого двоповерхового потягу "Skoda". Для узгодження всіх питань з випробувань нових складів до Харкова приїде начальник ДАЗТ "Укрзалізниця" Володимир Козак.

Довідка "SQ". У рамках підготовки до Євро-2012 Південна залізниця у 2012 р. отримає міжрегіональні потяги "Hyundai": шість - до початку фіналу чемпіонату Європи 2012 р. і чотири - після його закінчення. Склади призначені для перевезення пасажирів на міжміських маршрутах швидкісного руху, в тому числі під час проведення Євро-2012. Швидкісний поїзд "Hyundai" зможе подолати відстань від Києва до Харкова за 3,5 години, Львова - 4,5 години, а Донецька - 5,5 години. Швидкість поїзда буде досягати 160 км/год, на реконструйованих ділянках він зможе розганятися до 180 км/год. Передбачається, що регулярно ходити нові швидкісні потяги почнуть після травневих свят.

У Харкові для технічного обслуговування фірмових потягів "Skoda" і "Hуundai", а також потягів виробництва Крюківського вагоноремонтного заводу побудовано ремонтно-екіпіровальное депо Харківськогї вагоноремонтної дільниці № 1.