В Україні набув чинності закон, що звільняє від сплати ПДВ операції з постачання дорогоцінних металів Національному банку України (НБУ). Текст відповідного закону опублікований у виданні "Голос України" 14 січня 2012 р. Закон звільняє від оподаткування прибутки, отримані громадянами від здачі брухту дорогоцінних металів НБУ, і від податку на додану вартість - операції з постачання дорогоцінних металів Національному банку, у тому числі їх ввезення на митну територію України, а також послуги, пов'язані з розвідкою, видобуванням, виробництвом і використанням дорогоцінних металів. Як компенсатор втрат бюджету від зменшення надходжень податків законопроектом пропонується ввести оподаткування податком на додану вартість операції з обігу іноземних монет, виготовлених з дорогоцінних металів. (Http://www.banki.ua)

Чергова спроба збройного нападу на міні-відділення "ПриватБанку" була здійснена 16 січня в Луганську. Як повідомила служба безпеки банку, в результаті нападу ніхто з персоналу і клієнтів банку не постраждав. За даними СБ "ПриватБанку", о 15:30 до міні-відділення банку на території Лиманського ринку увірвався невідомий, який вимагав від співробітників банку, які знаходилися там, віддати всі гроші. При цьому нападник погрожував предметом, схожим на пістолет. Діючи відповідно до спеціальної інструкції, касир відділення заблокувала доступ до каси куленепробивним склом і натиснула тривожну кнопку, відправивши виклик на пульт централізованої охорони і включивши звуковий сигнал небезпеки. Нападник вибіг з відділення банку і зник. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "ПриватБанк" (Дніпропетровськ) засноване 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. На 1 липня активи "Приватбанку" склали 135 млрд. 740 млн.грн., кредити і заборгованість клієнтів - 118 млрд. 3, 4 млн.грн., власний капітал - 12 млрд. 683,6 млн.грн. За січень-червень прибуток банку склав 782,338 млн. грн., 2010 рік банк закінчив із чистим прибутком в 1 млрд. 370,180 млн.грн. Співвласники банку - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (володіють по 45,1% і 44,99% відповідно). 29 грудня на відділення "ПриватБанку" в Донецьку був здійснений озброєний напад, у результаті якого було вбито п'ять осіб.

"Імексбанк" відкриває нове відділення № 21 у Києві (пр. Возз'єднання, 10/1, мікрорайон Дарниця). Відділення надає клієнтам послуги з оформлення депозитів; відкриття рахунків фізичних та юридичних осіб; грошовим переказам; операціями з пластиковими картами; оплатки комунальних послуг; обміну валюти. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АТ "Імексбанк" (Одеса) зареєстрований 1994 р. Входить до групи великих банків. На 1 травня 2011 р., регулятивний капітал перевищив 1 млрд.грн. У банку обслуговується понад 22 тис. клієнтів - юридичних осіб і більше 822 тис.клієнтів - фізичних осіб. Регіональна мережа нараховує близько 500 підрозділів, мультисистемних банкоматів - 261, терміналів - 891, платіжних карт - 1 744 300 шт.