Господарський суд Харківської області 14 травня визнав банкрутом і відрив процедуру ліквідації рітейлера і виробника комп'ютерної техніки ТОВ "МКС" (Харків). Ліквідатором призначено президента компанії Олександр Головченко. Про це повідомив портал "Комерсант-Україна".

Як заявив А. Головченко, в даний час мережа "МКС" налічує всього п'ять торгових точок, зареєстрованих на іншу юридичну особу, проте майбутнє їх невизначено. "Ми почекаємо осені, подивимося, не чи покращаться споживчі настрої", - підкреслив він. Президент "МКС" песимістично оцінив перспективи попиту на споживчу електроніку та комп'ютерну техніку, а також висловив стурбованість перевірками роздрібного бізнесу з боку контролюючих органів. "Якщо говорити про продажі в першому-другому кварталах, то вони йдуть місяць до місяця з аналогічним періодом минулого року. При цьому люди купують всілякий дріб'язок, в основному витратні матеріали. Дорогі покупки сильно впали", - пояснив О. Головченко.

Довідка "SQ". ТОВ "МКС" засноване в квітні 1990 р. (до 10 червень 1993 р. - Кооператив "Медичні комп'ютерні системи",  з 10 березня 1998 р. - ЗАТ "Медичні комп'ютерні системи", в 2000 р. реорганізовано в ТОВ).

Раніше на сайті "МКС" було опубліковано заяву, що магазини "МКС", центральний офіс, склади та інші підрозділи компанії працюють в умовах "грубого тиску з боку" ВТБ Банку ".  5 травню 2009 р. Харківський господарський суд виніс постанову за позовом "ВТБ Банку" про негайне поверненні компанією "МКС" кредитної заборгованості в 16,89 млн.грн. Вартість активів компанії "МКС", заарештованих за рішенням суду, склала 575 млн.грн. За даними видання "Комерсант", "МКС" в погашення боргу передав банку торгові центри "Москва" і "Космос". Загальна площа ТЦ "Москва" складає 8,662 тис. кв. м, площа ТЦ "Космос" - 7,422 тис.кв.м.