Міністерство фінансів України наказом № 1213 від 28.09.2011 р. затвердило нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємства, яка набере чинності, починаючи з податкового періоду, наступного після оприлюднення наказу (п.46.6 ст.46 Податкового кодексу України). Про це повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові. Як пояснили в податковій, якщо оприлюднення відбудеться у 4 кварталі, то звітувати за новою формою необхідно буде, починаючи з 1 кварталу 2012 р.

Також в інспекції розповіли, що іншим наказом (№ 1178) Мінфін затвердив Порядок визначення відповідності платника податку критеріям, які дають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ. Як зазначили в інспекції, платник ПДВ, згідно з п.3.6 порядку, може знайомитися з середньогалузевим рівнем податкового зобов'язання з податку на прибуток на офіційному сайті ДПС Україна (sta.gov.ua). Цей показник визначається щокварталу та оприлюднюється кожне перше число місяця, наступного після останнього терміну здачі податкової звітності.

В інспекції також повідомили, що платники ПДВ при заповненні податкової накладної зобов'язані вказувати код підакцизного товару і товару, що ввозиться на митну територію України (п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України). Для визначення коду можна використовувати Довідник кодів товарів згідно УКТЗЕД.