Замовник розрахувався з ДП "Завод ім.Малишева" за першу партію з 26 БТРів за іракським контрактом. Про це 14 липня повідомив журналістам в.о. генерального директора заводу ім.Малишева Валерій Предко. За його словами, цього тижня гроші надійшли до Харкова. "Кошти вже розподілили між працівниками", - зазначив В.Предко.

За його словами, кошти за контрактом спочатку надходять на Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова, оскільки ця структура - основний контрактодержатель. "У нас хороші взаємини з КБ ім.Морозова і КБ з двигунобудування", - зазначив В.Предко. За його словами, цього року планується відправити і другу партію БТРів (терміни не називаються, оскільки йдеться про спецтехніку). Вже є нові готові машини, але відправляти їх потрібно партіями.

За словами В.Предка, є проблеми тільки з комплектацією машин. "Є заводи, які, на жаль, не встигають постачати комплектуючі, наприклад, київський "Буддормаш". Не дотримується термінів та ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", хоча гроші йому перераховані. За харківським підприємствам я більше проблем не бачу, а в цілому по Україні вони є. Але це все робочі моменти, як і на будь-якому підприємстві. Вони будуть вирішені", - зазначив В.Предко.

За його словами, крім коштів за іракським контрактом, на завод в п'ятницю або в понеділок надійдуть кошти Міноборони по одному з контрактів. Раніше Міноборони планувало перерахувати гроші в кінці року. "Ці кошти дозволять поліпшити фінансове становище заводу", - зазначив В.Предко.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори. У 2010-2011 рр. завод ім.Малишева виконує низку державних замовлень, зокрема, виробництво партії танків "Оплот", модернізацію танків до рівня бойової машини "Булат", а також замовлення на виробництво бронетранспортерів БТР-4, які будуть поставлені до Іраку. До кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн.