Асоціація виробників молока буде створена в Харківській області для захисту і відстоювання інтересів сільгосптоваровиробників. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), таке рішення було прийнято 14 липня під час загальних зборів керівників сільгосппідприємств області.

Як зазначив заступник голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук, створення такого об'єднання назріло вже давно, а спільне відстоювання інтересів допоможе захистити права виробників молока. "Наше перше завдання - підвищення ефективності виробництва молока та його прибутковості за рахунок підвищення якості і врегулювання питань ціноутворення", - відзначив він.

Також керівники підприємств висунули кандидатом на пост голови асоціації генерального директора ПП "Батьківщина" Дворічанського району Олега Шішкунова і прийняли рішення про кількісний склад ради асоціації (9 осіб). До складу асоціації зможуть увійти всі підприємства, що виявили бажання,  - виробники молока на добровільних засадах.

На перших установчих зборах асоціації, яке відбудеться за участю голови ХОДА Михайла Добкіна, буде затверджено статут асоціації, обрано голову і склад ради асоціації, а також склад виконавчої дирекції.