Національний банк України (НБУ) затвердив зміни до інструкції з організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів, посиливши вимоги до інкасаторських автомобілів. Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 30 січня 2012 р. (№ 26), яка зареєстрована в Міністерстві юстиції 20 лютого. Згідно з документом, банкам відводиться менше трьох років на заміну парку неброньованих інкасаторських автомобілів броньованим транспортом. "Банки мають право використовувати набутий до набрання чинності цієї постанови броньований автотранспорт згідно з ДСТУ 3975-2000 першого, другого, а також третього класів захисту (який не обладнаний відповідно до вимог цієї постанови) протягом семи років з дати введення його в експлуатацію, а неброньований оперативний автотранспорт - до 1 січня 2015 р. Протягом цього терміну банки зобов'язані рівномірно щокварталу забезпечувати заміну неброньованого оперативного автотранспорту на броньований", - йдеться в постанові. (http://minfin.com.ua)

Головою наглядової ради "Акцепт Банку" призначений Ханс Торстен Георг Ларсон замість Тетяни Базилевич-Брюховецької, повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Відповідне рішення ухвалив акціонер банку 7 березня. Х.Ларссон обіймає посаду голови управління стратегії та розвитку бізнесу групи шведського "SEB" ("Skandinaviska Enskilda Banken"). Окрім того, до складу наглядової ради "Акцепт Банку" введені ще низка представників групи "SEB". При цьому із складу наглядової ради банку виведені Вікторія Дорошенко та Андрій Скуратівський. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "Акцепт Банк" (Київ) був зареєстрований у січні 2011 р. У травні 2011 р. Антимонопольний комітет України дозволив групі "SEB" отримати контроль над "Акцепт Банком". За даними НБУ, на початок січня 2012 р. у банку не було акціонерів з істотною участю. За іншими даними, зараз 100% акцій банку належить шведській компанії, але невідомо, якій. У листопаді 2011 р. група "SEB" підписала угоду про продаж свого роздрібного банківського бізнесу в Україні - "СЕБ Банку" - групі компаній, афілійованих з невеликим українським "Євробанком". "SEB" також заявила, що його подальша робота в Україні буде продовжена через нещодавно створений банк, який уже має необхідну банківську ліцензію.

Членом наглядової ради "Ідея Банку" (Львів) призначений екс-голова правління "Першого українського міжнародного банку" Рафал Ющак замість Катажини Беух. Як повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне рішення ухвалили акціонери банку на загальних зборах 7 березня. Наразі Р.Ющак є представником найбільшого акціонера банку - "Getin Holding SA". До наглядової ради банку входять п'ять осіб, його главою є Гжегож Трач. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Ідея Банк" (Львів, раніше - "Плюс Банк") заснований 1989 р. Входить до групи невеликих українських банків. 99,06% банку володіє польське акціонерне товариство "Getin Holding SA". Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2012 р. за розміром загальних активів (1,481 млрд. грн.) Банк займав 86-е місце серед 175 діючих у країні банків.

У 2012 р. інтернет-банкінг став головним бізнес-напрямом українських фінустанов. Українські банки почали кардинально змінювати стратегію розвитку, сконцентрувавши у 2012 р. увагу на впровадженні та удосконаленні дистанційного обслуговування клієнтів. Як стверджують банкіри,які  брали участь в опитуванні, інтернет-банкінг буде сприяти утриманню і залученню наступного покоління клієнтів. За їх словами, нові технології істотно економлять час клієнтів і спрощують процедуру фінансових операцій. При цьому розрахунки за допомогою інтернет-банкінгу значно безпечніше, ніж готівкою. (http://banknews.com.ua)