"Шебелинкагаздобыча" введет в эксплуатацию 25 новых газовых скважинГазопромисловое управління (ГПУ) "Шебелинкагазвидобування" (Балаклійський район Харківської обл.) у 2011 р. планує ввести в експлуатацію 25 нових газових свердловин. Про це повідомив "SQ" генеральний директор ГПУ Юрій Фесенко. За його словами, в області постійно виконується програма стабілізації та нарощування обсягів видобутку газу. Крім введення в дію нових свердловин, буде інтенсифікуватися робота всього діючого фонду свердловин. "Це будуть серйозні капітальні вкладення", - зазначив Ю.Фесенко.

За його словами, в 2011 р. заробили всі програми з модернізації газодобувної сфери, які планувалися ще в 2003-2004 р. "Зараз реалізовується проект реконструкції Червонодонецкой компресорної станції. Обладнання вже знаходиться на будівельному майданчику, 25% обладнання вже змонтовано", - зазначив Ю.Фесенко.

Довідка "SQ". У Харківській області видобувається 8,6 млрд.куб.м газу на рік, в Україні - 20 млрд.куб.м газу на рік. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" видобуває 7,5 млрд.куб.м газу на рік з 38 родовищ.