Фонд гарантування вкладів фізосіб повернув клієнтам 17 ліквідованих банків більше 3,5 млрд. грн. Невиплаченими залишаються лише 43 млн. грн., причому третина з цієї суми припадає на "Соцкомбанк". Виплати компенсацій вкладникам цього банку зупинені на вимогу СБУ. Крім того, відносно великі суми залишилося повернути вкладникам "Укрпромбанку" (5 млн. грн.), банків "БІГ Енергія" (4,2 млн. грн.), "Дністер" (3 млн. грн.) і "Трансбанку" (3,9 млн. грн.). На ці чотири фінустанови і "Соцкомбанк" припадає понад 70% усіх невиплачених компенсацій. (http://banker.ua)

Злочинець викрав 253,4 тис. грн. з банкомату "Промінвестбанку", що знаходиться в приміщенні лікарні в Білгороді-Дністровському Одеської області, повідомив відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області 13 січня. Злочинець вночі заліз до приміщення лікарні і зірвав кришку банкомату, після чого безперешкодно забрав гроші з нього. Крім вкрадених грошей, злочинець завдав шкоди обладнанню банку на суму в розмірі понад 62 тис. грн. У міліції наголосили, що банкомат перебував у приміщенні лікарні без будь-якої охорони і не був обладнаний сигналізацією і системою відеоспостереження. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 185 ("Крадіжка") Кримінального кодексу Україні. Ведеться слідство. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". У грудні 2011 р. було скоєно кілька нападів на відділення банків, під час одного з яких було вбито п'ять осіб. Після цього НБУ дав розпорядження банкам посилити заходи охорони банківських відділень.

Банк "Креді Агріколь" підвищив процентну ставку за облігаціями серії С на п'ятий - восьмий купонні періоди до 14% з 10% річних, повідомив емітент у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "Корпоративний та інвестиційний банк "Креді Агріколь" (Київ) входить до групи "Credit Agricole". Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2011 р. за розміром загальних активів банк посідав 37-е місце (4,283 млрд. грн.) серед 175 діючих в країні кредитно-фінансових установ. У вересні 2010 р. банк прийняв рішення про розміщення на фондовому майданчику ПФТС іменних відсоткових незабезпечених облігацій серій В-F на загальну суму 500 млн. грн. П'ять серій облігацій випущені в кількості по 100 тис. штук у кожній номіналом 1 тис. грн. Відсоткова ставка за облігаціями серії С на перший - четвертий купонні періоди встановлена на рівні 10% річних. Дата погашення - 9 лютого 2016 р. Кошти, залучені від розміщення, планується направити на збільшення кредитно-інвестиційного портфеля.