Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) наприкінці березня ввело в промислову експлуатацію автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ). Про це повідомили "SQ" на Південній залізниці.

За даними Південної залізниці, акт здачі-приймання в промислову експлуатацію підписали розробники автоматизованої системи (ТОВ "Хартеп", Харків), а також суміжні ліцензіати - постачальники електроенергії ("Харківобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго"), представники Північної електроенергетичної системи та "Сумитеплоенерго". Робота над створенням і впровадженням системи була розпочата у 2002 р. Деякий час вона працювала у дослідній експлуатації. "Тепер ми можемо миттєво сказати, скільки і коли було отримано і витрачено електроенергії, можемо впевнено впливати на процеси енергопостачання, зможемо вирішити питання запровадження, наприклад, зонних тарифів. У кінцевому рахунку, це призведе до більш раціонального витрачання електроенергії", - відзначили на Південній залізниці .

Довідка "SQ". До складу АСКОЕ входять 640 приладів обліку, які розташовані в чотирьох областях України. Зараз у промислову експлуатацію крім Південної залізниці АСКОЕ введена на Південно-Західній, Донецькій, Одеській, Придніпровській залізницях.