Власник агрохолдингу "Авангард" Олег Бахматюк подав до Антимонопольного комітету документи про отримання дозволу на придбання контрольного пакету "ВіЕйБі банку". За словами О.Бахматюка, він вважає фінустанову перспективною на вітчизняному банківському ринку. "Уже найближчим часом, вирішивши проблеми з недоброчесних позичальниками, банк запропонує приватним і корпоративним клієнтам оновлені продуктові лінійки", - заявив бізнесмен. О.Бахматюк зазначив, що найбільшою проблемою фінустанови на сьогодні є заборгованість перед нею колишнього керівництва "ВіЕйБі банку", і пообіцяв вирішити питання з поверненням боргу до кінця року. (Http://maanimo.com)

Довідка "SQ". "ВіЕйБі банк" подав позов про стягнення з колишнього голови наглядової ради та власника 15,4% акцій банку Сергія Максимова 1 млрд.грн. незаконно присвоєних їм кредитних коштів банку.

"Актабанк" продовжив час роботи всіх своїх відділень до 19.00, і більшість з них буде працювати в суботу і навіть у неділю. За дослідженням фахівців банку, городяни найчастіше не можуть відвідати відділення банку в робочий час. У зв'язку з цим і було прийнято рішення про продовження часу роботи відділень. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Актабанк" - універсальний банк, що надає повний спектр фінансових продуктів і послуг фізичним та юридичним особам. За обсягом активів належить до 3 групи (середні) банків.

Служба клієнтської підтримки "Приватбанку" за час своєї роботи провела в інтернет-чаті банку діалог із 17 мільйонами клієнтів. Як повідомили в банківському колл-центрі, на сьогодні "Приватбанк" обробляє до 15 тисяч онлайн-діалогів з клієнтами на добу українською, російською, англійською, латиською, грузинською і португальською мовами. "Вісім років тому "Приватбанк" став першим у світі банком, який почав цілодобово давати консультації не тільки по телефону, але і в режимі чату на своєму сайті", - зазначив керівник Центру електронного бізнесу "Приватбанку" Олександр Вітязь. За його словами, зараз середній час очікування клієнтів складає не більше 20 секунд. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "ПриватБанк" (Дніпропетровськ) засноване 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. На 1 липня активи "Приватбанку" склали 135 млрд. 740 млн.грн., кредити і заборгованість клієнтів - 118 млрд. 3, 4 млн.грн., власний капітал - 12 млрд. 683,6 млн.грн. За січень-червень прибуток банку склав 782,338 млн. грн., 2010 рік банк закінчив із чистим прибутком в 1 млрд. 370,180 млн.грн. На 1 липня співвласники банку - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (володіли по 45,1% і 44,99% відповідно).