Наглядова рада ПАТ "Мегабанк" (Харків) на засіданні 9 лютого розглянула і затвердила річний бюджет та основні напрямки діяльності банку у 2011 р. Як повідомив банк на своєму сайті, згідно рішення наглядової ради, стратегія фінустанови цього року націлена на підвищення ефективності діяльності за рахунок збільшення високоприбуткових активів і оптимізації адміністративних витрат. При цьому повинні бути виконані умови забезпечення ліквідності і достатності капіталу банку та дотримані процедури ризик-менеджменту.

Як повідомила фінустанова, на цей рік намічені такі стратегічні цілі: збільшити активи на 14% - до 4 млрд. грн., кредитний портфель на 14% - до 3 млрд. грн. (за рахунок кредитування переважно корпоративних клієнтів і підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу), резерви під активні операції на 38% - до 180 млн. грн. Повинна бути забезпечена прибуткова діяльність банку. Крім того, планується залучити додаткові ресурси на внутрішньому ринку Україні в сумі до 200 млн. грн., у тому числі за рахунок розміщення облігацій банку на суму 100 млн. грн. На зовнішньому ринку планується залучити кошти на суму, еквівалентну 180 млн. грн.

Крім того, "Мегабанк" має намір відкрити 20 відділень, у тому числі автоматизовані пункти прийому комунальних платежів.

Довідка "SQ". ПАТ "Мегабанк" (Харків) діє на ринку банківських послуг з 1990 р. Надає повний спектр класичних банківських послуг, якими користується 384 тис. клієнтів, у тому числі 112 тис. одержувачів пенсії та інших видів соціальних виплат. До складу акціонерів ПАТ "Мегабанк" входять Європейський банк реконструкції та розвитку (EBRD), Кредитна установа для відбудови (KfW) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC). На 1 лютого 2011 р. регіональна мережа банку налічує 198 підрозділів у 25 регіонах України. Активи банку склали 3 млрд. 398 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 2 млрд. 616 млн. грн., капітал банку - 726 млн. грн., прибуток цього року - 167 тис. грн.