Грошова маса в Україні в жовтні збільшилася на 0,5% (з початку року - на 11,3%) - до 665,4 млрд. грн., монетарна база зменшилася на 0,1% (з початку року збільшилася на 3,7 %) - до 234,2 млрд. грн. Згідно з повідомленням Національного банку України, обсяг готівкових коштів поза банками минулого місяця скоротився на 0,8% (з початку року зріс на 2,9%) - до 188,4 млрд. грн. "Протягом місяця банки продовжували активно підтримувати реальний сектор економіки кредитними ресурсами, про що свідчить висхідна динаміка залишків за кредитами, наданими в економіку", - відзначається в огляді НБУ. (Http://www.bank.gov.ua)

В Івано-Франківську 14 листопада почне роботу перший в Україні і країнах СНД пункт прийому візових анкет (ППВА) для отримання візи в Польщу (вул. Короля Данила, 37). ПАТ "Ідея Банк" буде обслуговувати даний візовий пункт у сфері фінансових послуг, зокрема, банк буде здійснювати прийом платежів, обмін валют, грошові перекази. У візовому пункті в Івано-Франківську громадяни зможуть подавати документи на відкриття візи і не будуть змушені їхати до Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Пункт бере на себе відповідальність у питанні доставки документів. Окрім того, з'являться додаткові послуги, серед яких - реєстрація через інтернет, SMS-інформування, відправка документів клієнтів додому за певною адресою через спеціальну кур'єрську службу. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Ідея Банк" (колишній "Плюс Банк", Івано-Франківськ) входить до групи невеликих українських банків. 99,06% ПАТ "Ідея Банк" володіє польське акціонерне товариство "Getin Holding SA". На 1 жовтня активи банку склали 1,3 млрд. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 1 млрд. грн., власний капітал - 204,6 млн. грн. Усього за січень-вересень прибуток банку склав 6 млн грн., За 2010 рік банк отримав 7,112 млн. грн. прибутку.

Банк "Фінанси та Кредит", згідно з постановою НБУ № 362, визначений одним з офіційних дистриб'юторів з продажу пам'ятних монет України. Як зазначила директор операційного департаменту банку Галина Калашникова, вже незабаром на продаж у банку з'являться монети зі срібла і нейзильберу з нагоди Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, присвячені чотирьом містам, які прийматимуть матчі чемпіонату. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) заснований 1991 р. Акціонерами банку "Фінанси та Кредит" є структури, підконтрольні українському бізнесменові Костянтину Жеваго, - компанія "F&C Realty" (47,06%) і ТОВ "Асканія" (48, 88%). Січень-березень 2011 р. закінчив із чистим прибутком 65 млн. грн., операційний прибуток фінустанови склала 201,7 млн. грн. Банк має багаторічний досвід роботи з банківськими металами і монетами і є одним з лідерів з продажу монет іноземного виробництва. На 1 листопада 2011 р. банком продано 8902 монети, вага яких перевищує 225 кг.