500 бізнес-проектів було подано на харківський міський конкурс "Харків - місто перспектив". Про це 9 листопада повідомив журналістам начальник управління підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради Андрій Проскурін. За його словами, комісія відібрала для участі в конкурсі лише 52 проекти.

Як зазначив А.Проскурін, проекти відсівалися тому, що для участі в конкурсі приймаються тільки завершені і готові до впровадження ідеї. В основному, подані молоддю відхилялися проекти, в яких були позначені тільки ідеї. "Серйозну активність виявило молоде покоління, але його представники недостатньо опрацювали свої бізнес-плани в напрямку їх практичної реалізації. Ми вирішили не гнатися за кількістю, а зробити упор на якість. Нехай буде реалізований тільки один проект, але він піде на користь місту", - зазначив А.Проскурін.

За його словами, саме так вийшло за результатами конкурсу бізнес-проектів у 2009 р.: з усіх поданих проектів реалізується один - розроблений КП "Харківкомуночиствод". Проект спрямований на оптимізацію роботи підприємства та очищення його мулового господарства. За результатами конкурсу 2009 р. було видано каталог бізнес-проектів, до якого увійшли 70 проектів. "Ми розповсюджуємо каталог на економічних форумах, передаємо дипломатичним місіям, щоб інвестори звернули на них увагу. Наша основна задача - побудувати "міст" між ідеєю і бізнесом. Мине кілька років, і низка проектів буде реалізована", - зазначив А.Проскурін.

Довідка "SQ". Харківський конкурс бізнес-проектів спрямований на вирішення конкретних завдань, що стосуються життєдіяльності міста, перш за все, у сфері житлово-комунального господарства. Він орієнтований у першу чергу на малий і середній бізнес. У 2010 р. конкурс проводиться з 20 вересня до 15 листопада. Роботи розглядає експертна комісія.

Попередній конкурс інвестиційних проектів "Харків - місто перспектив" проводився з 5 жовтня до 20 листопада 2009 р. Переможцями конкурсу були визнані роботи КП "Харківкомуночиствод" та Харківського національного університету радіоелектроніки, які стосуються використання мулових опадів очисних споруд для виробництва електричної та теплової енергії. Друге місце в конкурсі було присуджено проекту з будівництва підприємства "Завод харчових порошків із сільськогосподарської сировини". Третє місце розділили між собою проект "Мобільний готельний комплекс" (з використанням залізниці) та проект "Малогабаритне обладнання для умов виконання торкрет-робіт і транспортування будівельних сумішей в умовах будівельного майданчика".