Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу ТОВ "БМ Банк" (м. Київ) з рівня uaВВВ до рівня uaВВВ + з прогнозом стабільний. Для оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ТОВ "БМ Банк" за 2008-2009 рр. і I квартал 2010 р., а також внутрішню інформацію, надану банком під час рейтингового процесу. (Http://www.uabanker.net)

Генеральна прокуратура заперечує факт затримання колишнього голови правління банку "Надра" Ігоря Гіленка. Про це "Українським новинам" повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко. За його словами, Генпрокуратура України отримала відповідь від Генпрокуратури Росії про те, що І. Гіленко знаходиться на території Росії, але його ніхто не затримував (http://bin.com.ua)

Довідка "SQ". КБ "Надра" заснований в 1993 р. За даними НБУ, банк входить до першої десятки українських банків. З 10 лютого 2009 р. в банку "Надра" введена тимчасова адміністрація. І. Гіленко був головою правління банку з липня 1997 р. до 11 лютого 2009 р. У жовтні 2009 р. Генпрокуратура України оголосила І. Гіленко в розшук за підозрою в розтраті коштів. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що йому відомо про затримання І. Гіленка.

Спостережна рада АБ "Укргазбанк" припинила повноваження Олександра Морозова на посаді голови правління банку з 8 червня 2010 р. На цю посаду спостережна рада призначила Анатолія Брезвіна. До призначення на посаду голови правління АБ "Укргазбанк" А. Брезвін обіймав посади: з 1998 по 2006 рр.. - заступник голови Державної податкової адміністрації (ДПА) України - голова ДПА у м. Києві; з 2006 до 2007 рр. - голова ДПА України; в грудні 2007 р. відправлений у відставку з посади голови ДПА України. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "АБ" Укргазбанк "зареєстровано у липні 1993 р., за класифікацією НБУ входить до групи найбільших українських банків. Найбільшим акціонером (87,72%) є держава в особі Мінфіну. 11 вересня з банку достроково виведена тимчасова адміністрація НБУ.