Інформація про те, що в результаті збройного нападу на VIP-відділення "Приватбанку" в Донецьку було викрадено 5,5 млн.грн., не відповідає дійсності, повідомила прес-служба банку. За її даними, в результаті збройного нападу всі кошти клієнтів, розміщені в касі банку і в депозитарних осередках, залишилися недоторканими. "Всі кошти і цінності клієнтів, які знаходяться в депозитарних осередках, захищені від злому: відкрити комірки можна тільки двома різними ключами - клієнта і співробітника банку", - повідомили в банку. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". 29 грудня в центрі Донецька двоє грабіжників напали на відділення "Приватбанку". Під час нападу були застрелені п'ять працівників: охоронець, касир, два менеджери та керуюча. Міліція затримала двох мешканців Запорізької області. Один з них підозрюється в тому, що виготовив, а інший - в тому, що збув зброю, з якої було вбито п'ять осіб. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу. Пізніше ЗМІ повідомили, що грабіжники викрали 5,5 млн.грн.

АТ "Регіон-Банк" збільшив статутний капітал до 56,5 млн. грн. Як повідомила прес-служба банку, фінустанова виконала вимоги постанови правління Національного банку України від 09.06.2010 р. (№ 273) щодо збільшення регулятивного капіталу, збільшивши капітал в термін до 1 січня 2012 р. (http://www.region-bank.com.ua).

Довідка "SQ". "Регіон-банк" заснований 8 лютого 1991 р. Банк є універсальним банком, має ліцензію на право здійснення 21-й банківської операції. Регіональна мережа - 1 філія, 17 відділень у Харкові й області. Активи банку на 1 січня 2011 р. - 321,686 млн.грн., кредити і заборгованість клієнтів - 198,85 млн.грн., власний капітал - 67,53 млн.грн., статутний капітал - 42,37 млн.грн .

Наглядова рада ПАТ "Реал Банк" 5 січня на засіданні (протокол № 1 від 5 січня 2012 р.) прийняла рішення про дострокове припинення з 10 січня повноважень члена правління, заступника голови правління з безпеки - начальника управління з безпеки Андрія Гаркуші та виведення його зі складу правління. Рішення прийняте у зв'язку з його переходом на іншу роботу. Склад правління банку залишений у кількості 6 осіб, обрання відсутнього члена правління намічене на найближчий час. А.Гаркуша акціями ПАТ "Реал Банк" не володіє. (Http://realbank.com.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Реал Банк" (Харків) засновае 1990 р. Входить до групи невеликих банків. А.Гаркуша був призначений на посаду 12 грудня на термін повноважень, на який обрано правління банку, - до квітня 2014 р.