ПАТ "АКБ" Базис "(Харків) стало одним із переможців тендера Держказначейства з визначення банків, у яких буде проводитися касове обслуговування оплати готівкових грошових чеків органів Держказначейства. (http://www.basis.com.ua)

Довідка "SQ". Банк "Базис" заснований в 1991 р. Входить до складу фінансово-промислової групи "Інвестор". У Харкові і області діє 36 підрозділів банку, а також по два відділення в Києві і Дніпропетровську і одне - в Полтаві. За класифікацією НБУ, банк входить до групи невеликих фінустанов (з активами менше 2 млрд.грн.).

На рахунку ТДВ "Інтех", яке має у власності понад 10% акцій ПАТ "Банк" Грант "(Харків),

відбулися зміни, і тепер кількість цінних паперів становить 1 млн. 133 тис. 599 шт., що складає 18,8933% статутного капіталу товариства (http://www.grant.kharkov.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Східно-український банк "Грант" (Харків) засновано в 1991 р. Регіональна мережа банку - 2 філії (Київ і м.Шостка Сумської обл.) та 21 відділення в різних регіонах країни. За класифікацією НБУ, банк входить у групу невеликих фінустанов (з активами менше 2 млрд.грн.). Станом на 1 квітня активи банку "Грант" склали 574,2 млн. грн., кредити і заборгованість клієнтів - 428,3 млн. грн., власний капітал - 108 млн. грн. Січень - березень банк закінчив із чистим прибутком 0,193 млн. грн., за 2010 р. отримав прибуток 1,071 млн.грн.

Головою споетережної ради ПАТ "КБ "Інтербанк" рішенням позачергових зборів 5 жовтня призначений Карл Хакан Каллакер. Часткою в статутному капіталі емітента не володіє. Про це банк повідомив Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку. З посади голови спостережної ради була звільнена Аліна Семак. Володіє часткою в статутному капіталі емітента в 7,8698%. Працювала головою 2 місяці. Фінансовий результат ВАТ "КБ "Інтербанк" за 2009 р. складає 5 млрд. 263 млн. 181 грн.

"Інфляція в 0,1%, зафіксована Держстатом у вересні, стала новим історичним мінімумом і підвищила ймовірність виконання орієнтиру інфляції в бюджеті цього року (8,9%) до 75%", - заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький. (http://www.interfax.com.ua)

Він зазначив, що кумулятивна інфляція (до грудня) в розмірі 4,2% стала найнижчою з 2003 р. "4,2% за три місяці до закінчення господарського року дає 90% ймовірності закінчити другий рік з інфляцією менше 10%. З 75%-ю ймовірністю оцінюю перспективу досягнення бюджетного інфляційного орієнтиру в 8,9%. У 50% можна визнати ймовірність споживчої інфляції на рівні менше 8%", - сказав радник голови НБУ.

За його словами, низькій інфляції сприяв пролонгований сезонний фактор: продовольча дефляція склала 0,3% в основному завдяки гарному врожаю овочів, фруктів, зерна, цукрових буряків. Зростання тарифів на комунальні послуги було на фоновому рівні (0,1%), ціни на паливо росли повільніше, ніж в першій половині року (0,3%), і трохи послабився інфляційний тиск підвищення акцизів і введення мінімальних цін на ринку алкогольних напоїв (0,7% проти 1,2% у серпні). У той же час ринок м'яса та м'ясопродуктів не компенсував зниження імпорту, і його продукція подорожчала на 2,1%, прискорилося зростання цін на продукти тваринницького походження (молоко, сир, яйця), продовжується інфляція в сегменті "масло і жири" (2,5% ). Крім того, сезонне підвищення вартості послуг освіти (3,5%) було найвищим серед усіх сукупних статей споживчого кошика.