Державна екологічна інспекція в Харківській області виграла в Господарському суді Харківської області справу проти ТОВ "Харківський вагонобудівний завод". Як повідомив офіційний сайт інспекції, той факт, що завод здійснював викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, Держекоінспекція встановила під час планової перевірки підприємства у вересні 2008 р. За підрахунками інспекції, завод заподіяв державі збитків на 6 тис. 490 грн. У встановлений термін підприємство цю суму не сплатило, тому інспекція звернулася до суду для примусового стягнення штрафу.

У червні 2010 р. Господарський суд Харківської області задовольнив позов і зобов'язав Харківський вагонобудівний завод відшкодувати збитки, а крім того - держмито та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Довідка "SQ". Харківський вагонобудівний завод почав роботу в 1865 р. Завод спеціалізується з ремонту вагонів і колісних пар, будівництва плацкартних і купейних вагонів збірки власної конструкції. Виробничі потужності заводу дозволяють ремонтувати 144 вагона на рік.