Проезд в трамваях и троллейбусах подорожает в середине марта. Уже печатаются новые талоныПерша партія одноразових квитків для проїзду в харківському міськелектротранспорті вартістю 1,5 грн. буде надрукована приблизно 20 лютого. Про це 7 лютого повідомили "SQ" на львівському підприємстві "Артсервіс", яке випускає квитки. "Ми вже отримали замовлення, і партія пішла в друк", - відзначили в "Артсервісі". На талончику вказана нова вартість, окрім того, з'являться нові ступені захисту, трохи зміниться їхній дизайн. Якого кольору будуть квитки, поки невідомо.

Крім того, як стало відомо "SQ" з власних джерел у Києві, проїзд у харківських трамваях і тролейбусах здорожчає в середині березня. Тариф на послуги КП "Міськелектротранс" буде підвищений за 10 днів після відповідного рішення виконкому Харківської міськради. Крім того, за інформацією джерела, здорожчання проїзду до 1,5 грн. є недостатнім. Тому вже зараз ведуться переговори про підвищення вартості проїзду не тільки в харківських трамваях і тролейбусах, а й в електротранспорті інших міст країни. "Підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до 1,5 грн. - це тенденція сезону в усіх містах України, де працює міський електричний транспорт. Але, найімовірніше, вже до кінця цього року проїзд здорожчає до 2 - 2,5 грн.", - заявило джерело.

Довідка "SQ". Як заявив 29 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес, у 2011 р. держава лише на 20% компенсує проїзд пільговиків в електротранспорті, тому проїзд у тролейбусах і трамваях здорожчає до 1,5 грн.