ВАТ "Турбоатом" (Харків) 30 вересня відвантажило спрямувальний підшипник і ущільнення для турбіни Кременчуцької ГЕС (Світловодськ, Кіровоградська область). Про це повідомили "SQ" у прес-службі "Турбоатома". На Кременчуцькій ГЕС підприємство здійснює модернізацію енергообладнання. Завершується реконструкція другої турбіни.

Як відзначили на заводі, після модернізації потужність гідроагрегату зросте з 58 МВт до 62 МВт, ККД підвищиться на 4%, термін служби гідротурбіни складе 30-40 років, міжремонтний період - 5-7 років.

 

Довідка "SQ". У липні "Турбоатом" уклав контракт на поставку обладнання для модернізації гідроагрегатів № 7, 8 і 9 Кременчуцької ГЕС. Замовник проекту модернізації - ВАТ "Укргідроенерго". Всього на станції встановлено 12 агрегатів.

"Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі. Зараз "Турбоатом" бере участь у тендерах на поставку обладнання до В'єтнаму, Індії, Куби, Португалію, Росію, Туреччину та Фінляндію. За останні 8 місяців частка експорту в загальному обсязі реалізації продукції заводу склала 67% (обсяг реалізації - 970 млн.грн.).