Рівень інфляції в Україні за січень-вересень 2011 р. склав 4,2%. Про це повідомила "РБК-Україна" з посиланням на Державну службу статистики.

Індекс споживчих цін у вересні 2011 р. склав 100,1%. На споживчому ринку у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,3%. Найбільше (на 13,3%) здешевшали продукти переробки зернових. На 11,6% упали в ціні овочі, у т.ч. цибулю - на 24,7%, картоплю - на 24,1%, моркву - на 18,6%, капусту - на 11,0%, буряк - на 10,7%. Окрім того, на 8,4% і 3,2% стали дешевшими цукор і фрукти. У той же час на 9,2% і 6,5% здорожчали яйця і тваринні жири, на 1,2 - 2,7% - сири, масло, молоко, кисломолочна продукція, м'ясо і м'ясопродукти.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров'я на 0,3% відбулося за рахунок здорожчання амбулаторних послуг (на 0,8%) і фармацевтичної продукції (на 0,5%). У той же час на 2,2% знизилася вартість санаторно-курортних послуг.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,5%, що в основному пояснюється зростанням вартості перевезень автодорожнім пасажирським і залізничним транспортом на 0,6%.

Здорожчання послуг освіти на 3,5% відбулося за рахунок підвищення вартості навчання у закладах середньої (на 7,3%) і вищої освіти (на 4,6%). У той же час на 1,1% здешевшало утримання дітей у дошкільних закладах.

Довідка "SQ". За січень-серпень інфляція становила 4,1%.