Золотовалютні резерви Національного банку України (НБУ) в березні 2011 р. порівняно лютого 2011 р. зменшилися на 0,65%, склавши 36 млрд 428,6 млн дол. (у лютому - 36 млрд 669,99 млн дол). Позитивне сальдо інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку склало 250,7 млн дол. Обсяг закупленої в березні НБУ валюти в доларовому еквіваленті склав 1 млрд 68,7 млн дол., продажу - 818 млн дол. Банківські вклади фізичних осіб у доларовому еквіваленті зросли на 224,4 млн дол. - до 17 млрд. 117,9 млн. дол. (http://www.rbc.ua)

Довідка "SQ". Золотовалютні резерви НБУ в лютому збільшилися на 1 млрд 531,01 млн дол. і склали 36 млрд 669,99 млн дол. Резерви в іноземній валюті склали 35 млрд 414,34 млн дол.

"Родовід банк" стане bad-банком (у який будуть переводитися проблемні активи) виключно для державних банків. Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов. "Це буде bad-банк тільки для державних банків, до кінця року він буде мати ліцензію. Які будуть показники - тоді буде вирішено питання про доцільність обмеження ліцензії. Поки він буден працювати як банк без права приймати вклади", - зазначив С.Арбузов. (Http://www.rbc.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Родовід Банк" зареєстроване 1990 р., за класифікацією НБУ входить до групи великих банків. 99,97% акцій банку належить державі. З 16 березня 2009 р. у банку діє тимчасова адміністрація НБУ. Уряд планував перевести зобов'язання "Родоводу" перед приватними клієнтами в держбанк, а із залишків утворити так звану bad bank - структуру, в якій будуть акумульовані всі непрацюючі активи "Укргазбанку", "Києва" і, можливо, банку "Надра".

У державному "Ощадбанку" визначили перелік відділень, через які будуть проводитися виплати вкладникам "Родовід Банку". Держбанк також розподілив вкладників за цим відділенням. Кожен вкладник "Родовід Банку" вже сьогодні може дізнатися, в якому відділенні "Ощадбанку" він зможе забрати свій депозит або переоформити договір, зайшовши на сайт "Ощадбанку", на якому відкрита спеціальна сторінка для клієнтів "Родовід Банку" (https: / / obu . crm.ua). (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". 30 березня Кабмін і Національний банк прийняли спільну постанову, яка дає старт процесу переведення вкладників-фізосіб "Родовід Банку" в державний "Ощадбанк". На виплату коштів вкладникам "Родовід Банку" держава має намір виділити близько 4,5 млрд. грн. Повернення депозитів та переоформлення договорів буде проводитися через 450 відділень "Ощадбанку". За прогнозами НБУ, процес переведення вкладників з одного банку в інший займе не більше місяця.

Горлівська філія "Брокбізнесбанку" відкрила нове відділення в Горлівці (вул. Горлівської Дивізії, 91-А), в будівлі "Східний РЕЗ" ВАТ "Донецькобленерго". Як повідомила прес-служба банку, міське відділення № 9 є другим відділенням, відкритим у рамках співпраці з ВАТ "Донецькобленерго". Крім прийому платежів від населення за електроенергію, відділення надає всі традиційні банківські послуги (операції з іноземними валютами, грошові перекази тощо), в тому числі і розрахунково-касове обслуговування юридичних осіб. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АТ "Брокбізнесбанк" засноване 1991 р. Банк входить до першої групи банків згідно рейтингу НБУ (найбільші банки), має ліцензії на всі банківські операції в Україні і надає повний комплекс фінансових послуг за конкурентноздатними тарифами. Банк нараховує більше 350 філій і відділень у всіх областях України.