ВАТ "Турбоатом" (Харків) завершило постачання обладнання для споруджуваної станції Єгорлицької ГЕС-2 (сел.Лівоегорликське в Ставропольському краї, Росія), що входить в каскад Кубанських ГЕС на р.Єгорлик. Як повідомили "SQ" у прес-службі підприємства, 30 червня завод відвантажив замовнику робоче колесо, вал і ущільнювальні кільця четвертої турбіни.

За інформацією прес-служби, зараз на ГЕС у супроводі фахівців "Турбоатому" проходить монтаж усіх чотирьох агрегатів. Вже встановлено металеві спіральні камери зі статора і закладними частинами та інше енергетичне устаткування. На будівельному майданчику Єгорлицької ГЕС-2 продовжується розширення та бетонування відвідний канал, монтуються колони машинного залу.

Довідка "SQ". У каскаді Кубанських ГЕС вісім гідроелектростанцій і одна гідроакумулююча станція - все дериваційного типу, розташовані в руслах Великого Ставропольського і Невинномиськ каналів і є їх складовою частиною. ГЕС, ГЕС-1, ГЕС-2, ГЕС-3 та ГЕС-4 розташовані на Великому Ставропольському каналі, водозабірний вузол каналу знаходиться у міста Усть-Джегута. Сумарна потужність каскаду Кубанських ГЕС становить 462,3 МВт, з яких 230,13 МВТ - потужність обладнання, поставленого ВАТ "Турбоатом". У 2005 р. каскад Кубанських ГЕС увійшов до складу ВАТ "РусГідро".

Замовник проекту будівництва - ВАТ "РусГідро". Контракт з ВАТ "Турбоатом" був підписаний в липні 2008 р. За умовами контракту для Єгорлицької ГЕС-2 підприємство поставить чотири радіально-осьових турбіни номінальною потужністю 3 МВт з діаметром робочого колеса 1,9 м. Також "Турбоатом" відповідає за шеф-монтаж і технічне керівництво пуско-налагоджувальними робіт.

Загальна потужність гідроагрегатів Єгорлицької ГЕС-2 складе 14,2 МВт. Пуск станції намічений на грудень 2010 р.