ВАТ "Завод "Потенціал" (Харків) у 2010 р. отримало 4 млн.грн. чистого збитку (2009 р. - 5,9 млн.грн.). Про це повідомляється в бюлетені "Цінні папери України".

Активи підприємства складають 14 млн.грн. (14,7 млн.грн.), основні кошти - 10 млн.грн. (11 млн.грн.), довгострокові фінансові інвестиції - 2,1 млн.грн. (2,1 млн.грн.), запаси - 4,4 млн.грн. (3,3 млн.грн.), дебіторська заборгованість - 2,9 млн.грн. (3,6 млн.грн.), статутний капітал - 5 млн. 210 тис.грн. (5 млн. 210 тис.грн.), непокритий збиток - 11 млн.грн. (7,2 млн.грн.), поточні зобов'язання - 25 млн.грн. (22 млн.грн.). Кількість працівників - 214 (268 осіб).

Ці показники планується розглянути на загальних зборах акціонерів, запланованих на 12 травня. У його порядку денного розглянути річних звітів, а також питання про реалізацію нерухомості підприємства для погашення кредиторської заборгованості. ВАТ також планує перейменувати себе в ПАТ.

Довідка "SQ". Завод "Потенціал" був створений 1972 р. на базі потужностей Харківського електромеханічного заводу. Основним завданням підприємства було виробництво електробурової техніки для проходки нафтових і газових свердловин у регіонах Західного Сибіру, ​​Поволжя і Туркменістану. Зараз завод випускає електробури і електробурові агрегати для проходки нафтогазових свердловин і для вугільної промисловості, для спорудження опор мостів, переходів під річками, будівництва метро та інших об'єктів. також випускає заглибні електродвигуни для відцентрових насосів з відкачування нафти і води з свердловин, мобільні джерела сейсмічних коливань, що застосовуються в геофізичних і розвідувальних роботах. Виготовляє і ремонтує запірну нафтогазову арматуру.