Заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов 4 лютого зустрівся з директором торгового відділу зовнішніх зв'язків з країнами СНД і Прибалтики компанії "Skoda" (Чехія) Владиславом Козаком. Як повідомив офіційний сайт ХОДА, під час зустрічі обговорювались напрямки співпраці підприємств Харківської області з компанією "Skoda".

В.Козак зазначив, що компанія є одним з лідерів європейського ринку з виробництва залізничної транспортної техніки. Її продукція - залізничні поїзні склади, низькопідлогові трамваї, тролейбуси, потяги метро, електровози - поставляється до Польщі, Словаччини, Італії та інших країн Євросоюзу. До цього списку додасться і Україна, оскільки компанія "Skoda" виграла тендер на реконструкцію рухомого складу Південної залізниці.

Ю.Сапронов заявив, що ХОДА "надзвичайно зацікавлена у запуску часткового виробництва "Skoda" на базі Ізюмського тепловозоремонтного заводу (Харківська обл.)". "Це дозволить створити в Ізюмському районі нові робочі місця та забезпечить додаткові надходження до бюджету", - зазначив Ю.Сапронов. Він також запропонував керівництву компанії створити спільне підприємство з виробництва низькопольних трамваїв і тролейбусів на базі харківських заводів.

Довідка "SQ". Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" 12 січня за результатами тендеру уклало договір з ВАТ "Skoda Vagonka" на постачання двох двоповерхових міжрегіональних поїздів подвійного струму.