У МВС пропонують внести в законодавство країни зміни щодо підвищення якості охорони банків. Таку заяву зробив міністр МВС України Віталій Захарченко. За його словами, зміни повинні бути внесені до закону України про Нацбанк, і лист з такою пропозицією вже було направлено голові НБУ. При цьому спільно з Нацбанком у МВС вже розробили ряд пропозицій щодо підвищення безпеки банків України. Голова НБУ Сергій Арбузов підтримав ідею посилення охорони банківських структур працівниками служби охорони з МВС. (http://www.ura-inform.com)

Довідка "SQ". 29 грудня в Донецьку була зроблена спроба пограбування відділення "ПриватБанку", у результаті чого було вбито п'ять осіб. 12 грудня під час пограбування іншого банку в Донецьку постраждали троє людей. Від отриманих ран один із них помер.

Національне рейтингове агентство "Рюрік" присвоїло ПАТ "КБ" Пiвденкомбанк" довгостроковий кредитний рейтинг позичальника інвестиційної категорії на рівні uaBBB з прогнозом "стабільний". У процесі рейтингової оцінки ПАТ "КБ "Пiвденкомбанк" були, зокрема, визначені такі ключові чинники: висока якість кредитного портфеля банку, що говорить про раціональну і досить зважену кредитну політику (станом на 1.10.2011 р. кредити, класифіковані як "стандартні", складають 65,92% загальної суми, кредити, класифіковані як "безнадійні", - 3,47 %, а резерви під знецінення кредитів і резерви під знецінення коштів в інших банках становлять 5,01% і 6,08% активу відповідно). (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Пiвденкомбанк" почало роботу 23 листопада 1990 р. Сьогодні "Пiвденкомбанк" - універсальна комерційна установа. Згідно градації НБУ, банк входить до III групи банків за розміром активів. На 1 грудня 2011 р. розмір чистих активів банку склав 3 млрд. 993 млн. грн. "Пiвденкомбанк" входить до групи "МЕТАЛ ЮНІОН". Філіальна мережа фінансово-кредитної установи нараховує 35 регіональних підрозділів.