Позачергові загальні збори акціонерів ВАТ "Завод "Потенціал" (Харків) 24 вересня вирішило ліквідувати підприємство. Про це повідомили "SQ" на заводі. Ліквідувати завод буде комісія у складі голови Валерія Ткаченка, а також членів комісії І.Руденка, О.Зінченка, О.Нехайчик, Н.Гапонової і В.Дягілєва.

Як повідомив "SQ" працював директором "Потенціалу" Сергій Ткаченко, ліквідація заводу пов'язана з відсутністю замовлень. Чи буде завод перепрофілюватися і продовжувати виробничу діяльність, колишній директор не знає, тому що з моменту ліквідації не працює на цьому підприємстві.

Довідка "SQ". Завод "Потенціал" був створений 1972 р. на базі Харківського електромеханічного заводу. Основним завданням колективу була організація виробництва електробурової техніки для проходження нафтових і газових свердловин у регіонах Західного Сибіру, ​​Поволжя і Туркменістану. З 1979 р. підприємство почало виконувати функції дослідно-експериментального виробництва з виготовлення нової техніки, що розробляється спеціальним проектно-конструкторським бюро заглибного електроустаткування ВНПО "Потенціал". З цього періоду був освоєний серійний випуск заглибних електродвигунів для приводу відцентрових насосів видобутку нафти і торцевих ущільнень для їх гидрозахисту. У 80-і роки організоване виготовлення невибухових сейсмічних джерел для геологорозвідувальних робіт. Понад 70% продукції, що виготовляється експортувалося до країн СНД. 1994 р. завод "Потенціал" був перетворений у відкрите акціонерне товариство.

На заводі "Потенціал" працювало близько 400 осіб. Підприємство випускало електробури, запірну арматуру, станції управління, джерела сейсмічних коливань, торцеві ущільнення, заглибні електродвигуни.