Реалізація майна, яке під заставою, для банківської установи стане кращим варіантом вирішення проблеми щодо часткового погашення боргу. Банк отримує суму вартості предмета застави фактично за ціною ринку, а якщо будуть надалі нараховуватись стягнення через публічні торги, то в результаті вийде отримати майже удвічі менше коштів. Це обумовлено ЗУ «Про виконавче проваждення», де мова йде про уцінку лоту до 50 %. Також варто пам’ятати, що тут ще й покривається виконавчий збір, винагорода торгуючої компанії.

Говорячи про реалізацію майна можна отримати певні привілеї. Наприклад, зменшення заборгованості, списання неустойки, реструктуризація за рахунок кредиту і так далі. Нерідко сама банківська установа пропонує процедуру добровільної реалізації майна, що буде чудовим способом виходу із ситуації для позичальника. При цьому позичальник має не втратити свого шансу на вигідне вирішення фінансової проблеми, використавши цю можливість.

Цікавим джерелом інформації для багатьох користувачів стане ресурс DZO.. Це електронний майданчик, який входить до відкритої системи комерційних закупівель RIALTO та системи публічних закупівель ProZorro. Тут є абсолютно усі публічні закупівлі, а також можна взяти участь у торгах, запропонувавши державі, бізнесу послуги чи товари. Користування сервісом досить просте та легке и не потребує особливих умінь, навиків. Мало того, тут пропонується безкоштовне навчання у всіх регіонах.