Дитячий садок - місце радості, навчання, веселощів та пізнання світу. Ця установа, яка дає дитині почуття безпеки, пробуджує та розвиває пізнавальну цікавість, дозволяє зрозуміти себе та навколишній світ, підтримує їхню власну діяльність (дозволяє їм набувати навичок, граючи), розвиває навички, розширює їх знання, інтереси та дозволяє їм знайти своє місце у групі однолітків та формує систему цінностей, відповідних установок та переконань. Однак, коли дитина потрапляє в нове соціальне середовище, відчуває сильні емоції та страхи, процес адаптації може бути утруднений. Рішення відправити дитину до дитячого садка, наприклад, у Maple Bear Kyiv https://kyiv.osokorky.maplebear-cee.com/doshkilna-osvita/, не таке просте і не таке очевидне, як може здатися. Тому варто поглянути на існуючі переваги та недоліки дитячих садків та навчання дітей у таких закладах.

Догляд

Першою перевагою відправлення дітей до дитячого садка є забезпечення дитини дахом і належною турботою у вигляді кваліфікованих вчителів, які будуть наглядати за нею, коли батьки на роботі та їм нема з ким залишити малюка. У такій ситуації дитячий садок - дуже гарне рішення, тому що він подбає про безпеку дитини, надасть місце для ігор і підігріває їжу у певний час, що є основою для здорового та правильного фізичного розвитку дітей. Однак батьки можуть бути впевнені, що з їхніми дітьми нічого поганого не станеться.

Ще одна перевага дитячого садка – всебічний розвиток дитини

Про це дбають педагоги, які, окрім догляду за дітьми під час перебування їхніх батьків на роботі, щодня проводять із учнями дидактичні заняття. Їх тривалість адаптована до віку та стадії розвитку дитини. Мета занять - познайомити дитину з різними термінами та явищами, з якими вона стикається щодня. Є ранкова зарядка, пов'язана із загальним розвитком та художньою гімнастикою, а також рухливі ігри. Ці заняття надзвичайно важливі, тому що вони дозволяють розвинути фізичну форму з раннього віку та «прищепити» правильне здоров'я та харчові звички. Заняття також допомагають формувати у дітей правильну систему цінностей, погляди та переконання.

Дбаючи про всебічний розвиток, з дітьми також проводяться заняття музикою та малюванням. В результаті у дітей розвивається ручна праця, яка не завжди забезпечується батьками при домашньому навчанні. Розучуючи пісні та короткі вірші, діти розвивають свою пам'ять, стають чутливими до ритму та розвивають свій музичний слух, що корисно для навчання читання та рахунку у школі. Тому організація численних спектаклів та академій дуже корисна для розвитку дітей, тому що, крім згаданих вище переваг, вони знайомлять дитину з глядачами та дозволяють їм виступати у різних дискусіях та виступах у дорослому віці. З іншого боку, якщо в дитинстві дитині забороняють публічні виступи, у дорослому віці вона боятиметься виступати та з'являтися на публіці.

Дитина, перебуваючи в групі однолітків у дитячому садку, інтегрується з однолітками та розвиває соціальні навички, які готують їх до роботи у класі. З раннього віку вчиться спілкуватися з іншими, допомагати один одному, ділитися іграшками... Дитина заводить перші дружні стосунки та навчається разом вирішувати найпростіші завдання.

Дитина теж змінюється і стає більш мотивованою під впливом групи

Вона починає робити те, чого неможливо було досягти вдома. Дитина, яка мало говорить, стає балакучою під впливом інших, у той час як дитина, яка все робила вдома дуже повільно або неповно, повинна поквапитися і зосередитися на виконуваних діях, щоб не бути останньою.