зерносушарка

Не кожен фермер може дозволити собі придбати нову зерносушарку. Ви можете знайти пристрій вторинного продажу, щоб вирішити цю проблему. Та можна купити зерносушарку за приємною ціною.

Погода не завжди дозволяє збирати ідеально сухе зерно

Тоді на допомогу приходять сушарки, завдяки яким ви доведете вологість до бажаних параметрів. У разі збирання ріпаку та кукурудзи на зерно сушарка є необхідним пристроєм, якщо ви хочете зберігати врожай протягом тривалого часу. Вживані сушарки дуже конкурентоспроможні. Отже, якщо придбання нового обладнання економічно не виправдане, є над чим подумати. Маленькі мобільні сушарки, як правило, не є складними конструкціями, і більшість дефектів можна усунути самостійно.

Переважна більшість пропонованих сушарок - це мобільні пристрої

Тут можна розрізнити пристрої циркуляційного типу (переважна більшість використовуваних машин - це такі типи сушарок) і проточного типу (так звані сушарки на даху, однак на вторинному ринку їх значно менше). Перевагою мобільних сушарок є їх мобільність, що дозволяє машині легко переміщуватись і таким чином використовувати де завгодно або більшою кількістю фермерів. Пакетні та безперервні стаціонарні пристрої також доступні, але порівняно мало доступні на вторинному ринку.

Мобільні сушарки добре працюють для сушіння різних видів зерна в широкому діапазоні вологості та в мінливих кліматичних умовах. Що важливо, вони дозволяють багаторазово досягти передбачуваного кінцевого вмісту вологи. Зазвичай сушарки в стандартній комплектації оснащені сітками для сушіння стандартних круп та кукурудзи. Не всі з них обладнані дрібними сітками, необхідними для сушіння ріпаку, але немає проблем придбати таку сітку для кожної сушарки, наприклад, для додаткової.

Перевагою таких мобільних сушарок є простота та швидкість адаптації до роботи як у існуючих технологічних лініях, так і там, де такої інфраструктури немає. Для багатьох користувачів також важливо, що будівельний дозвіл, необхідний для будівництва стаціонарної сушарки, не потрібен для їх адаптації.

Найпопулярнішим паливом, яке використовується як джерело енергії, необхідної для виробництва тепла, є мазут

Його споживання зазвичай визначається виробниками в межах від 1 до 1,3 літра для зниження вологості на 1% на кожну тону кукурудзи. Наприклад, при сушінні пшениці або ріпаку витрата мазуту починається приблизно з 0,8 л, оскільки сушіння відбувається при нижчій температурі.

Пристрої, що живляться пропан-бутановим газом, не настільки популярні, як сушарки для нафти, через необхідність розміщення бензобаків в одному конкретному місці, і таким чином сушарка втрачає свою рухливість. Однак вони набирають все більшої популярності з простих економічних причин - споживання газу на один тон-відсоток становить від 1,5 до 1,8 л, тоді як ціна нижча, ніж у мазуту.

Деякі користувачі також пристосовують сушарки до печей на твердому паливі (наприклад, соломи), і тоді економія вже значна. Проблема, однак, полягає у відносно високій вартості придбання такої печі та, як у випадку подачі пропан-бутанового газу, втраті рухливості сушарки.

Витрати на придбання сушарок, що використовуються з масляними пальниками, є на рівні, порівняному з придбанням пристроїв, що працюють на пропан-бутановому газі. Однак на ринку є набагато більше приладів, що працюють на маслі.