Начальник Харківського військового гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник вважає, що найближчим часом російські війська не зможуть організувати наступ на Харків. Про це військовий заявив в інтерв'ю "Суспільному".

За оцінкою бригадного генерала, від РФ можна очікувати чого завгодно, але нещодавній приклад того, що Російський добровольчий корпус зайшов до Курської та Бєлгородської областей і вів там бої майже тиждень, показав, що значних сил РФ у цих регіонах немає. 

"Вони самі бояться того, що Україна ще зможе піти і зробити контрнаступ на їхній території", - вважає Мельник.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також заявляв, що плани росіян щодо захоплення Харкова не мають підстави. 

Чутки про наступ на обласний центр постійно поширюють російські джерела. Вони повідомляли про наступ на Харків з боку Сум, про депортацію мешканців Харкова, про евакуацію з міста архівів і держустанов. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України розвінчали ці фейки.

За даними бригадного генерала Мельника, наразі російські війська зосередили свої тактичні дії на сході України. Один із таких напрямків - Куп'янський. Але тут успіхів у військ РФ немає. 

"Ми ще не наступаємо, ми тільки обороняємося. Тактичної переваги там немає. Ми просто стоїмо в обороні, вони намагаються щось зробити. Уже довгий період часу вони нічого зробити не можуть. Рухаються туди-сюди, кладуть своїх людей просто на загибель, і на цьому все", - повідомив Мельник.