Ажіотажу на ринку нерухомості Харкова немає: не спостерігається ані різкого збільшення кількості квартир, які виставлені на продаж, ані падіння цін. Про це повідомили SQ спеціалісти порталу нерухомості ЛУН, коментуючи поширену в Мережі інформацію про те, що харків'яни начебто масово продають своє житло, щоб виїхати із міста.

За даними ріелторів, останні 4 місяці,  із листопада по січень, ціни на квартири в місті тримаються на одному рівні:

  • однокімнатна квартира коштує в середньому 25 тисяч доларів;
  • двокімнатна - 39 тисяч доларів;
  • трикімнатна - 50 тисяч доларів.

У лютому ціни майже не змінилися і становлять в середньому на 500 доларів менше для однокімнатних та трикімнатних квартир. Двокімнатні квартири у середньому коштують 37,5 тисячі доларів. За словами ріелторів, це приблизно такі ціни, як були в жовтні.

SQ неодноразово публікувало статистику щодо вартості квартир:

Щодо кількості оголошень, то цей показник за останні 4 місяці також стабільний. У порівнянні з січнем у лютому оголошень про продаж квартир стало навіть менше на 5-8%.

Російське ІПСО працює на різних рівнях: у першу чергу, росіяни намагаються вплинути на моральний стан населення й розхитати ситуацію у середині країни. За останні дні було розповсюджено кілька фейкових новин, пов'язаних із Харковом. 23 лютого у соцмережах ширилася інформація про те, що пенсіонерів нібито готують до оборони Харкова. Днями також ширився вкид, що дорогу, яка потребує термінового ремонту, роблять начебто для втечі харківської влади з міста.