У мерії розповіли, коли у Харкові розпочнеться опалювальний сезон. За словами мера Ігоря Терехова, опалювальний сезон стартує, як і за мирних часів – 15 жовтня. Однак режим тотальної економії вносить коригування: якщо погода буде теплою, то підключення опалення можуть відкласти на кілька днів.

Незважаючи на повномасштабне вторгнення армії РФ в Україну, у майбутнє в мерії дивляться з оптимізмом.

“На жаль, не все залежить від нас. Багато залежатиме від військової обстановки, від того, як ми зможемо збалансувати енерго- та теплосистеми. Але настрій у нас позитивний. Ми дивимось у майбутнє з оптимізмом і віримо, що консолідація наших зусиль допоможе нам пережити цю зиму”, – заявив Терехов.

Також мер звернувся до харків'ян із проханням зменшити споживання електроенергії. Це потрібне для повноцінної роботи об'єктів критичної інфраструктури міста.

Частина будинків у Харкові залишиться без опалення. Це 500 будинків, які було зруйновано або пошкоджено обстрілами з боку військ РФ, і подати туди тепло неможливо.

Щодо тарифів за опалення та гарячу воду - вони залишаться на рівні минулого сезону.

Підготовка до опалювального сезону продовжується і в Харківській області. За даними обладміністрації, у Балаклії опалення буде. В Ізюмі, де зруйновано центр міста, тепла не буде, але мікрорайони, де будинки та котельні вціліли, – планують опалювати. У Куп'янську, за попередньою інформацією, система життєзабезпечення вціліла – і теплопостачання, і електропостачання, і газопостачання. У Вовчанську всі котельні цілі, є запаси пелетів і дров. Якщо відключать газ, перейдуть на альтернативні варіанти.

У Мінреінтеграції заявили, що мешканцям Харківської області безкоштовно роздаватимуть дрова. Відповідне рішення ухвалено в Кабміні.