Синегубов прокоментував загрозу настання РФ у Харківській області. Глава ХОВА не бачить небезпеки на Куп'янському напрямі.

В ефірі телемарафону Олег Синегубов повідомив, що Куп'янськ постійно обстрілюється з РСЗВ та систем С-300, але перейти у наступ ЗСУ противнику не дозволять.

“Обстріли йдуть постійно, а також (обстрілюються – ред.) населені пункти Чугуївського району, зокрема, місто Вовчанськ. На півночі області обстрілюються населені пункти Харківського району. Ми пов'язуємо це з тим, що змістилася лінія фронту. На півночі вона фактично йде лінією кордону Харківської області з РФ, і щодо Куп'янського напрямку – там, де йде умовна лінія фронту, там ведуться активні бойові дії. Наші збройні сили тримають свої позиції. Жодних загроз можливого наступу на Куп'янському напрямі ми не бачимо”, – заявив голова ХОВА.

Олег Синегубов повідомив, що в області продовжується будівництво фортифікаційних споруд. ЗСУ тримають позиції та ведуть контрбатарейну боротьбу.

"У нас достатньо сил і коштів на цьому та в інших напрямках, щоб відбивати ворога", - наголосив харківський губернатор.

Водночас він зазначив, що російська армія воює терористичними методами, а тому значних втрат завдається громадянській інфраструктурі, страждають мирні жителі. У Куп'янському районі продовжується добровільна евакуація мирних жителів. Волонтери спільно з місцевою владою евакуювали 260 осіб, з них 43 дитини.

Про гіпотетичні загрози наступу військ РФ у Харківській області говорили голова Луганської ОВ Сергій Гайдай та бригадний генерал ЗСУ Дмитро Красильников.

Луганський губернатор наголосив на накопиченні російських підрозділів у районі Сватового, що може свідчити про плани противника рушити у бік Купняска.

Бригадний генерал розглянув можливі плани противника розпочати наступ в іншій частині Харківської області – з боку Богодухова, щоб перерізати трасу Київ – Харків.

Але і в першому, і в другому випадку експерти сходяться на думці, що оборона в Харківському регіоні досить міцна, а ЗСУ готові відбити будь-які наступальні пориви супротивника.