Харківські нацгвардійці збили російський літак Про це повідомили у Східному оперативно-територіальному об'єднанні Національної гвардії України.

Гвардійці з Харкова борються на Донеччині на Бахмутському напрямку.

У понеділок 6 березня о 1.10 ночі в районі Бахмута бійці НГ із ПЗРК "Перун" збили російський штурмовик Су-25. Штурмовик прикривав із повітря піхоту, яка наступала на позиції українських військ. Після влучення літак змінив траєкторію польоту, почав робити різкий розворот на схід, потім упав по лінії перетину. Доля пілота невідома.

Су-25 (“Грач”) - радянський штурмовик, розроблений ще у 1970-х. Він призначений підтримки сухопутних військ над полем бою. Складається на озброєнні в деяких пострадянських держав, країн Африки та Азії та застосовувався у різних війнах - в Афганістані, Іраку, Анголі, Абхазії, Карабаху, Конго, Ефіопії, Сирії, Україні та інших.

Це не перший успіх харківських гвардійців у боротьбі проти літаків супротивника. 13 лютого у битві за Бахмут бійці НГ вразили такий самий штурмовик Су-25. Літак збив розрахунок ПЗРК "Перун" 3-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України "Спартан".

За даними Генерального штабу ЗСУ, з 24 лютого 2022 року по 8 березня 2023 року російські війська втратили 303 літаки.