Жителі нещодавно звільнених територій Харківської області матимуть нові виплати від держави. Про це повідомила віце-прем’єр Ірина Верещук.

За її словами, додаткова грошова допомога у розмірі 2200 гривень виплачуватиметься з листопада.

"Кожен, хто пережив окупацію, може розраховувати на всі актуальні види фінансової допомоги від держави та міжнародних гуманітарних організацій. З наступного місяця громадяни отримуватимуть ще одну додаткову допомогу 2200 грн", - повідомила Верещук.

За її словами, мешканцям звільнених населених пунктів належить і гуманітарна допомога: це продукти харчування, речі першої необхідності, засоби гігієни та теплий одяг.

Сьогодні на звільнених територіях люди знову вчаться жити. Там розпочинають роботу банки, що дозволяє вирішити головну проблему окупації - зняти гроші. Адже гривні у "руському мирі" не було взагалі, хоч пенсії та інші виплати нараховувалися.

Наразі ж жителі Харківської області, які живуть на нещодавно звільнених територіях, отримують по 1200 гривень допомоги від держави. За такою схемою гроші отримали вже близько 2000 жителів Російських Тишків, Черкаських Тишків та Липців. Загалом на звільнених територіях мешкає приблизно 150 тисяч людей, на виплати 1200 гривень потрібно 180 мільйонів. На черзі - додаткова матеріальна допомога, яку озвучила віце-прем’єр.