У Харківській області відновлюють роботу Ощадбанк та ПриватБанк. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Так, 20 вересня планують перші організовані поїздки мешканців Куп'янська до найближчих філій Ощадбанку. Автобуси поїдуть до Чугуєва (вул. Старонікольська, 33) та Харків (вул. Бібліка, 20/8).

Як зазначили фінансисти, у банках працюватиме необхідна кількість співробітників й привезуть достатньо грошей.

"У найближчому майбутньому планується відновити роботу низки філій. Зокрема, у Балаклії, попередня дата відкриття-19-20 вересня. Це повноцінне велике відділення, яке дозволить обслуговувати мешканців не лише міста, а й прилеглих сіл. А також у селищі Шевченкове - до кінцю вересня", - розповіли у Міністерстві.

Також запрацюють банкомати.

"Перші транзакції вже були у Золочеві та Дергачах. Ще кілька банкоматів мають відновитися цього місяця, це Червоний Донець, Андріївка та Балаклія. У Дергачах, де філії та банкомати ще не працюють, Ощадбанк запускає послугу "Готівка на касі", якою можна скористатися у торгових та сервісних підприємствах. Усього чотири термінали", - йдеться у повідомленні.

Детальна інформація про час роботи відділень та банкоматів представлена ​​в графіках Міністерства:

Зазначимо, що зі звільненням територій туди одразу повертається звичне життя: працюють банки, магазини, поштові відділення, запускаються автобусні та залізничні маршрути.

13 вересня, у Балаклії з'явився зв'язок та мобільне поштове відділення, а 15 вересня "Укрзалізниця" запустила рейковий автобус "Харків-Балаклея". Розклад та зупинки маршруту - тут.

Як розповів ізюмський міський голова Валерій Марченко, до звільненого міста повертаються люди. В Ізюмі відновлюють роботу банк та пошта. Вже сьогодні там відкриваються мобільні офіси банків, де можна буде зняти кошти. Також із понеділка поштою планується відновити видачу пенсій тим, хто отримував її через пошту.