Обыск на Сумской, 88 продиктован желанием парализовать оппозицию – А. Аваков

Обшук у будівлі на вул. Сумській, 88, який сьогодні проводять правоохоронці, продиктований бажанням повністю паралізувати опозицію і прив'язати її до кримінальних справ. Про це 7 липня заявив голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", колишній губернатор Харківської області Арсен Аваков на імпровізованій прес-конференції, що проводиться ним з балкона будинку, в якому проходить обшук. Пустити присутніх журналістів всередину або випустити А.Авакова на вулицю міліція відмовилася. Присутні журналісти, співробітники офісу і перехожі зустрічали і проводжали А.Авакова оплесками.

Голова облорганізації "Батьківщини" повідомив, що обшук у його кабінеті та кабінеті секретаря завершений. Міліціонери вилучили тільки телефонні довідники. Однак двоє правоохоронців залишилися в приймальні: вони стежать за тим, щоб А.Аваков "не порушував громадський порядок". "Розмовляючи з вами, можливо, я його порушую", - звернувся А.Аваков до журналістів. Він повідомив, що його команда має намір подати низку скарг і судових позовів щодо дій правоохоронців. Зокрема, позови будуть подані щодо дій, які зірвали вихід номера газети "Главное", і з приводу вимоги до відеооператорів стерти запис подій.

Наталія Статівко, прес-секретар А.Авакова, заявила журналістам, що також буде подавати скаргу на те, що в її відсутність правоохоронці обшукували її робоче місце і перевіряли вміст її комп'ютера. За словами Н.Статівко, зі слів міліціонерів вона зрозуміла, що обшук пов'язаний з кримінальною справою, порушеною стосовно осіб, не пов'язаних безпосередньо з "Базисом" або "Інвестором", але хтось з цих осіб вів телефонні розмови з абонентом з будівлі, де знаходяться ці фірми. На підставі цього міліціонери вилучили всі телефонні довідники та записи телефонних розмов у багатьох співробітників в будівлі. Особи, щодо яких порушено справу, пов'язані з компанією, що займається земельними операціями.

Обыск на Сумской, 88 продиктован желанием парализовать оппозицию – А. Аваков Обыск на Сумской, 88 продиктован желанием парализовать оппозицию – А. Аваков

Довідка "SQ". Сьогодні вранці в будівлю на вул. Сумській, 88 прибули співробітники міліції і прокуратури. За цією адресою розміщені відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" А.Аваковим. Біля будівлі чергували бійці спецпідрозділу "Беркут". Як повідомила вийшла з будівлі співробітниця міліції, присутність у будівлі співробітників правоохоронних органів пов'язана з порушеною кримінальною справою, проте якою саме, вона не уточнила.