Пожар в "Харьковских известиях" локализован, но еще не потушен

Чотириповерхова будівля на вул. Сумській, 11 в Харкові горіла всю ніч 7 вересня. Як повідомили "SQ" у прес-службі Головного управління МНС України в Харківській області, пожежа почалася ввечері 6 вересня. Вогонь охопив перегородки на 2-му та 3-му поверхах, поширився на 500 кв.м. Пожежа була локалізована о 6.30 7 вересня. Ніхто не постраждав. Зараз рятувальники завершують боротьбу з вогнем.

Як повідомив "SQ" один зі співробітників редакції "Харківських вістей", пожежа почалася близько 20.30 6 вересня в приміщенні кафе "Занзібар", яке знаходиться на першому поверсі будівлі. Крім кафе, на першому поверсі розташовані магазини "Люксоптика", "Бриз", "Червоний маг" і "Карнеол". Потім вогонь перекинувся вище. На другому поверсі знаходиться офіс "Харківських вістей", на третьому і четвертому - офіси комерційних організацій. Після того, як близько 22.00 рятувальники знеструмили будівлю, співробітникам офісів і магазинів дозволили виносити товар, обладнання та документацію. Журналісти встигли винести комп'ютерну техніку, камери і монтажне обладнання. Однак частина техніки могла зіпсуватися через високу температуру в приміщеннях.

Ситуація ускладнювалася сильним задимленням через протяг. Пожежні машини гасили пожежу з двох вулиць - з Сумської та пер.Грабовського (з боку театру ім. Т.Шевченка). На місці події працювали близько 20 пожежних машин, частина вул. Сумської була перекрита.

Фото: Міський дозор

 

Довідка "SQ". Будівля на вулиці Сумській, 11 загорілося увечері 6 вересня. На другому поверсі цього будинку знаходиться редакція телевізійних новин "Харківські вісті". Як повідомили "SQ" співробітники редакції, вони відчули запах диму близько 20.00. Дим почав розповсюджуватися з вентиляційної шахти. Журналісти залишили приміщення, винесли частину комп'ютерної та знімальної техніки, а також викликали пожежників. У будівлі знаходяться також кафе "Zanzibar", магазини "Карнеол" і "Червоний маг", "Люксоптика". Як повідомив "SQ" помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, пожежні винесли офісну техніку та меблі. Причини пожежі встановлюються.