Проектна організація провела експертизу будівлі на вулиці Сумській, 11, яка постраждала від пожежі, і винесла припис про необхідність частково розібрати будівлі, щоб запобігти руйнуванню. Про це 21 березня заявив журналістам перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов. За його словами, проектувальники готові більш детально оглянути будівлю, коли будуть проведені ремонтні роботи.

За словами О.Кривцова, висновки проектної організації, яка займається ремонтом і реконструкцією будівлі, підтвердили і в Харківському НДІ судових експертиз ім.Бокаріуса. "Підтвердилися наші найгірші побоювання про те, що будівля знаходиться в незадовільному стані. Найближчим часом буде прийнято остаточне рішення про подальшу долю цього будинку з урахуванням можливих витрат на його відновлення. Також варто врахувати, що навколо будівлі немає місця для проведення будівельних робіт", - заявив О.Кривцов.

Він також зазначив, що в цій будівлі ніхто не жив. Приміщення, які значилися як житлові, здавалися в оренду різним організаціям. "На першому поверсі є нежитлові приміщення комерційного призначення. З представниками цих організацій будуть проведені переговори з питання звільнення приміщень", - повідомив віце-мер.

За його словами, для відновлення будівлі потрібно залучати інвестора. "Якби будинок був пам'яткою архітектури, то був би сенс його відновлювати. Але будівля знаходиться на центральній вулиці міста, і до неї пред'являються високі вимоги. Остаточне рішення має прийняти сесія міськради за поданням департаменту житлового господарства міськради", - заявив перший віце-мер .

Довідка "SQ". Пожежа з будівлі на вулиці Сумській, 11 стався 6 вересня 2010 р. Пожежа почалася на першому поверсі й охопила всю будівлю.