Замість ХКП "Міськелектротранс" працюватиме п'ять окремих комунальних підприємств. Про це 25 липня повідомив журналістам директор Департаменту та зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. За його словами, вже почалася реорганізація "Міськелектротрансу", в ході якої буде створено чотири комунальних підприємства на базі діючих депо й окреме комунальне підприємство "Міськелектротранс-сервіс".

Також С.Дульфан зазначив, що з керівниками нових підприємств уже підписані трудові договори. Представлять нових керівників колективам цього тижня. Хто саме очолить КП, С.Дульфан не уточнив.

Окрім того, директор Департаменту транспорту підкреслив, що за всіма співробітниками, які перейдуть працювати на нові комунальні підприємства, збережуться робочі місця.

За словами С.Дульфана, повна реорганізація КП "Міськелектротранс" буде завершена до 15 серпня.

Довідка "SQ". Голова Харківської обласної організації Конфедерації вільних профспілок України Володимир Демиденко 22 липня заявив "SQ", що до альтернативної профспілки працівників ХКП "Міськелектротранс" (входить до структури Конфедерації вільних профспілок) звернулося близько 70 водіїв і кондукторів, яким керівництво "Міськелектротрансу" запропонувало написати заяви про звільнення за власним бажанням і заяви про прийом на роботу "в якесь інше підприємство". За його співробітники побоюються, що після написання заяв про вихід на роботу візьмуть не всіх.

У квітні 2010 р. директор ХКП "Міськелектротранс" Сергій Почепецький заявив, що на підприємстві проходить реорганізація. "Ми не продаємо територію депо, ми не забираємо тролейбусні або трамвайні маршрути, ми не скорочуємо ні водіїв, ні кондукторів, ні обслуговуючий персонал. Реорганізація стосується виключно управлінського персоналу, який здійснює аналогічні функції в різних депо", - заявив гендиректор підприємства.