Співробітники ХКП "Міськелектротранс" після його реформування збережуть свої зарплати і пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Про це сьогодні під час зустрічі з трудовим колективом третього тролейбусного депо "Міськелектротрансу" заявив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, передав сайт міськради.

"На момент переведення співробітника "Міськелектротрансу" на нове підприємство трудові відносини з одним підприємством закінчаться і почнуться трудові відносини з іншим підприємством, як це передбачено Кодексом законів про працю. При переведенні з працівниками проведуть повний фінансовий розрахунок на старому підприємстві: ви отримаєте всю зарплату, а також компенсацію за невикористану відпустку. За бажанням відпустку можна буде перевести на нове місце роботи. Також будуть збережені всі умови трудового договору", - повідомив С.Дульфан.

Він зазначив, що з 15 серпня рішенням Фонду комунального майна територія, рухомий склад, будівлі "Міськелектротрансу" перейдуть на баланс нових комунальних підприємств - двох тролейбусних і двох трамвайних депо. С.Дульфан підкреслив, що реорганізація "Міськелектротрансу" проводиться для того, щоб дати можливість новим експлуатаційним підприємствам самостійно вести фінансово-господарську діяльність і розпоряджатися коштами, які вони заробляють.

"Місто створило всі передумови для ефективної роботи: був піднятий тариф на проїзд, закуплений новий рухомий склад. У міської влади є велике бажання ті кошти, які раніше йшли на латання дірок через незадовільну господарську діяльність підприємства, направляти на розвиток його основних фондів. Більше того, місто бере на себе зобов'язання, як і раніше інвестувати кошти в новостворені підприємства", - зазначив директор департаменту.

Він нагадав, що на останній сесії Харківської міськради було виділено 9 млн. грн. на виплату зарплати і компенсацій співробітникам "Міськелектротрансу" при їх переведенні на нове місце роботи і на підтримку нових підприємств на першому етапі їх існування. "Але ви теж повинні йти нам назустріч, намагаючись працювати максимально ефективно. З новим рухомим складом у вас зменшаться витрати на ремонт, зменшиться час простою. Тобто зараз створюються всі умови для успішної господарської діяльності", - підкреслив С.Дульфан.

Щоб роз'яснити мету і завдання реформування "Міськелектротрансу", С.Дульфан намір провести кілька зустрічей з трудовими колективами кожного депо. Дві зустрічі вже відбулися у Жовтневому трамвайному депо, по одній - у другому і третьому тролейбусних депо.

Довідка "SQ". У зв'язку з реформуванням ХКП "Міськелектротранс" рішеннями сесії Харківської міськради в місті створено п'ять комунальних підприємств: "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо" і "Міськелектротранс- сервіс".

Голова альтернативної профспілки "Міськелектротрансу" Андрій Ільгов 28 липня заявив журналістам, що працівники ХКП "Міськелектротранс" наступної п'ятниці, 5 серпня, вийдуть на страйк. За його словами, у страйку мають намір брати участь працівники всіх чотирьох депо підприємства. "Жоден трамвай і тролейбус не працюватиме в цей день", - підкреслив він. За словами А.Ільгова, причиною акції протесту стала реорганізація "Міськелектротрансу".