Руководство "Горэлектротранса" обвинило лидера альтернативного профсоюза А.Ильгова в  силовом проникновении в учреждение. Он обвинения отвергаетЧетверо невідомих чоловіків, порушивши пропускний режим і застосувавши силу щодо працівниці, яка чергувала на прохідній ХКП "Міськелектротранс", 28 липня близько 15.00 проникли на територію адміністративної будівлі підприємства. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на
керівництво "Міськелектротрансу".

За даними керівництва підприємства, невідомі "увірвалися до приймальні керівника підприємства і зірвали технічну нараду адміністрації". "Хуліганські дії порушили роботу управління "Міськелектротрансу". Це спричинило за собою порушення безперебійного режиму діяльності підприємства. Була зірвана робота ремонтних бригад, яким на нараді збиралися поставити виробниче завдання. Працівниця, яка чергувала на прохідній, отримала медичну допомогу і була госпіталізована", - підкреслили в "Міськелектротрансі".

Співробітники міліції, яких викликало керівництво "Міськелектротрансу", зафіксували факт хуліганських дій та взяли пояснення. При цьому один з невідомих представився головою первинної профспілкової організації вільних професійних спілок "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрієм Ільговим. "А.Ільгов не є співробітником підприємства. Профспілкова організація з такою назвою на підприємстві не зареєстрована", - заявили в "Міськелектротрансі".

Як заявив "SQ" А.Ільгов, вчора він разом з трьома уповноваженими представниками профспілки намагався передати в управління "Міськелектротрансу" звернення до керівника підприємства з пропозицією забезпечити безперешкодний прохід на територію підприємства для уповноважених представників профспілки. Крім цього, активісти хотіли передати керівництву підприємства копії документів про реєстрацію профспілки. За його словами, після того як вахтерка переговорила по телефону з секретарем керівника, вона заявила, що нікого не пустить.

"Ми просто пройшли повз неї. До неї ніхто й пальцем не доторкнувся, з нами був журналіст, це все зафіксовано відеокамерою", - заявив А.Ільгов. За його словами, у приймальні директора "Міськелектротрансу" Сергія Почепецького в активістів профспілки відмовлялися приймати заяви і намагалися вирвати камери у журналістів. "Ми відразу ж самі викликали міліцію. Тому що, по-перше, посадові особи управління не брали у нас звернення, тим самим, порушуючи закон про звернення громадян, по-друге, вони перешкоджали роботі громадської організації, по-третє, перешкоджали роботі журналістів . Ми вимагаємо, за фактом цих дій порушити кримінальні справи", - заявив А.Ільгов.

Довідка "SQ". А.Ільгов 28 липня заявив журналістам, що працівники ХКП "Міськелектротранс" наступної п'ятниці, 5 серпня, вийдуть на страйк. За його словами, у страйку мають намір брати участь працівники всіх чотирьох депо підприємства. "Жоден трамвай і тролейбус не працюватиме в цей день", - підкреслив він. За словами А.Ільгова, причиною акції протесту стала реорганізація "Міськелектротрансу".