"Горэлектротранс" 5 августа будет бастовать - независимый профсоюзПрацівники ХКП "Міськелектротранс" наступної п'ятниці, 5 серпня, вийдуть на страйк. Про це заявив журналістам голова незалежної профспілки "Міськелектротрансу" Андрій Ільгов. За його словами, у страйку мають намір брати участь працівники всіх чотирьох депо підприємства. "Жоден трамвай і тролейбус не працюватиме в цей день", - підкреслив він.

За словами А.Ільгова, причиною акції протесту стала реорганізація "Міськелектротрансу". Він зазначив, що працівників підприємства змушують писати заяви про звільнення за власним бажанням, при цьому не обумовлюються суми, які повинні бути виплачені при звільненні, а також не укладаються трудові договори при переведенні в нові КП.

А.Ільгов заявив, що акція протесту може пройти за двома сценаріями: якщо міська влада піде назустріч трудовому колективу підприємства і виконає умови щодо укладення трудових договорів і погашення заборгованості із зарплати, тоді страйк буде одноденним, в іншому випадку акція буде безстроковою.

Як заявила "SQ" голова профкому ХКП "Міськелектротранс" Людмила Захарченко, їй нічого не відомо про підготовку на підприємстві страйку. За її словами, зараз керівництво "Міськелектротрансу" і Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради проводить роз'яснювальну роботу з колективом підприємства. "Люди ставлять питання і отримують на них відповіді. На сьогодні людям пропонують перейти на роботу в створені комунальні підприємства", - зазначила Л.Захарченко.

Довідка "SQ". Раніше директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан повідомив, що замість ХКП "Міськелектротранс" працюватиме п'ять окремих комунальних підприємств. За його словами, вже почалася реорганізація "Міськелектротрансу", в ході якої буде створено чотири комунальних підприємства на базі діючих депо й окреме комунальне підприємство "Міськелектротранс-сервіс". Також С.Дульфан зазначив, що з керівниками нових підприємств уже підписані трудові договори.