Школярі в Харківській області зможуть підтягнути математику, українську та англійську. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що за підтримки ЮНІСЕФ та міжнародних партнерів у районах області будують перші 3 цифрові освітні центри.

Центри будуть оснащені цифровими пристроями, які учні та вчителі можуть використовувати для онлайн-навчання. Фахівці центрів допомагатимуть учням 6-17 років вивчати математику, українську та англійську мови.

За два роки пандемії COVID-19 і півтора року війни не всі діти мали змогу отримувати повноцінну освіту.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ усі школи в Харківській області були переведені на дистанційне навчання, що могло знизити його якість - про це не раз заявляли в Міносвіти. Крім того, частина області перебувала під окупацією.

На початку липня 2023 року обласна Рада оборони дозволила повернути очну форму навчання за умови, що в навчальних закладах будуть захисні споруди. Виявилося, що школи оснащені тільки найпростішими укриттями, і повноцінний навчальний процес неможливий. У зв'язку з цим використовуються будь-які можливості поліпшити навчання, заохочується робота репетиторів. Для вчителів проводяться регулярні тренінги з розвитку цифрових навичок та інклюзивної освіти.

Загалом в області планують відкрити 10 освітніх центрів. Їхня кількість збільшуватиметься залежно від результатів перевірок успішності учнів.