Війська РФ скинули на Ківшарівку Куп'янського району авіабомбу. Про це повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, 30 травня приблизно о 15:00 російські військові вдарили по смт Ківшарівка Куп'янського району. За попередніми даними, окупанти застосували керовану авіабомбу ФАБ-250. Як пояснював речник Повітряних Сил Юрій Ігнат, збивати КАБи - кориговані авіабомби - Україна поки практично не може. Точніше, тут можуть допомогти лише далекобійні зенітні ракетні системи, винищувачі F-16 і системи ППО Patriot.

Унаслідок удару по Ківшарівці пошкоджено багатоповерхівку, інформації про постраждалих немає. На Ківшарівку скидають авіабомби другий день поспіль. 29 травня не обійшлося без постраждалих, тоді було поранено 7 осіб.

Ківшарівка розташована на лівому березі річки Оскіл, вище за течією на відстані 1,5 км розташоване смт Куп'янськ-Вузловий. Поруч проходить залізниця, до селища примикають великі лісові масиви. У 2001 році за даними перепису населення Ківшарівка була найбільшим смт в Україні, там проживало понад 20 тисяч осіб.

27 лютого 2022 року селище було окуповане російськими військами і звільнене 28 вересня 2022 року, тобто окупація Ківшарівки тривала 7 місяців.

Крім того, окупанти 30 травня вкотре обстріляли Вовчанськ, попередньо - з мінометів. Пошкоджено житлові будинки, дістав поранення 72-річний місцевий житель. Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).