РФ чи не щодня обстрілює прифронтову Дворічанську громаду Куп'янського району. У самій Дворічній зараз залишаються близько 80 жителів, розповіла Українському радіо Харкова голова громади Галина Турбаба.

Загалом у громаді проживають 1077 осіб, переважно літні люди. Дітей із Дворічної та навколишніх сіл евакуювали.

За її словами, по селищу, де до вторгнення мешкало понад 3000 осіб, росіяни б'ють з артилерії, мінометів, С-300, завдають авіаударів.

Галина Турбаба розповіла: у громаду завозять хліб, продукти, засоби гігієни, а от будматеріали замовляти немає сенсу, бо тривають постійні обстріли. Поки що пошкоджені дахи закривають тентами, а вікна - плівкою, ОSВ-плитами. Такі матеріали є, їх видають за зверненнями.

У восьми населених пунктах громади відновили електропостачання, але лінії перебиваються. Є села взагалі без електроенергії.

За словами Галини Турбаби, місцеві потребують газових плит із балонами, електроплит і павербанків із зарядками, але шлях волонтерів у громаду ускладнюють постійні обстріли.

У Дворічанській громаді окупованими залишаються 27 населених пунктів, жодного нового села росіяни не захопили, але сіра зона в Куп'янському районі збільшилася.

"Іноді проривається зв'язок, люди телефонують рідним, знайомим. Кажуть, дуже багато там техніки, у лісах перебувають окупанти", - сказала голова громади.