У Харкові врятували черепаху, яка виповзла на проїжджу частину. Про це повідомили в організації "Порятунок тварин Харків".

Болотну черепашку знайшли просто посеред проїжджої частини. Дівчата, які побачили тварину, забрали черепаху до себе в машину, нагодували травою і капустою, яка за щасливим збігом обставин опинилася у них серед продуктів.

Черепашку передали волонтерам організації "Порятунок тварин Харків". Після консультації з фахівцем її випустили в найближчу від місця знахідки природну водойму.

Європейська болотна черепаха мешкає в лісових, степових і лісостепових районах. Зустрічається в різних прісних водоймах: болотах, ставках, озерах, плавнях, повільно поточних річках, каналах. Річок зі швидкою течією уникає. Іноді зустрічається в межах селищ і міст. Зазвичай така черепашка тримається поблизу водойм, але може і віддалятися від них на невелику відстань. Зрідка, наприклад, під час розмноження, черепахи йдуть від води іноді на відстань до 500 метрів. В Азербайджані в Мільському степу черепах знаходили за 7-8 км від водойм. Такі черепахи добре плавають і пірнають, довго можуть залишатися під водою.

Також у Харкові намагаються врятувати сірого вушана. Про те, що це за тварина, і де її знайшли - у нашому матеріалі.