Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), офіційно запропонувала підвищити тариф на електроенергію для населення, пише "Інтерфакс-Україна".

З 1 червня пропонується запровадити єдиний тариф на рівні 2,88 грн/кВт-годину. Наразі тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-година за умови місячного споживання до 250 кВт-год та 1,68 грн/кВт-година (з ПДВ) за умови споживання обсягів, що перевищують цей показник.

За даними НКРЕКУ, в середньому українська сім'я споживає близько 165 кВт-годин на місяць. Оплата за місяць складала 237,6 грн. За новим тарифом за таку кількість споживаної едектроенергії доведеться платити 475,2 грн. Тобто оплата для середньої сім'ї зросте на 237,6 грн.

Якщо в сім'ї активно користуються базовими електроприладами та комп'ютерною технікою, то споживання електроенергії на місяць може бути значно вищим. За споживання 300 кВт-годин доведеться заплатити 864 грн. замість 444 грн. за існуючим тарифом. У цьому випадку місячна оплата збільшиться на 420 грн.

НКРЕКУ направила листа до Міненерго, в якому повідомляє, що підвищення тарифу дозволить покращити фінансові показники НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго".